Proefrijden op de EV Experience 2023

Op 21 – 23 September 2023 wordt de EV Experience gehouden op het circuit van Zandvoort. 

Donderdag 21 en vrijdag 22 september zijn de dagen die speciaal op bedrijven gericht zijn. Zaterdag 23 is iedereen welkom op dit uniek evenement. 

Is dit evenement uniek? Ja want je kunt zelf verschillende elektronische auto’s uitproberen op het circuit van Zandvoort! Je hebt keuze uit meer dan honderd modellen. Plaatsen voor proefritten worden dagelijks om 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur uitgegeven. 

Dit is je kans om veel van de op de Nederlandse markt verkrijgbare elektrische auto’s van binnen en buiten te vergelijken en een proefrit te maken in het model wat jij op ogen hebt. Maar er er zijn niet alleen auto’s, je kunt ook kennis maken en proefrijden met e-bike’s, e-scooters en e-steps. Handig voor de ‘last mile’ van de parkeergarage naar je bestemming in de binnenstad. 

En daar blijf het niet bij, er zijn nog veel meer activiteiten, zoals lezingen en workshops. Ga voor het complete programma en tickets naar de website van EV Experience.

Toegangskaarten kosten € 35,- hiervoor krijg je een hele dag van 10.00 tot 17.00 uur toegang tot het event, dit is inclusief proefritten. Op zaterdag kan jeugd tot 15 jaar onder begeleiding van een volwassene voor € 7,50 mee naar binnen. Kom  je met je eigen auto, dan kun je de hele dag voor € 15,- parkeren. Tickets graag online boeken

De EV Experience wordt georganiseerd door Maarten Pompen. Ik heb Maarten drie jaar gelden geïnterviewd vlak voor de eerste editie van EV Experience in 2020 

Maarten met zijn vrouw Suzan tijdens de EV Experience op het circuit van Zandvoort.

Bart: Hallo Maarten, wat heeft je doen besluiten om een evenement als de EV Experience te gaan organiseren?

Maarten: Ik heb lang voor RAI Amsterdam gewerkt en hier de AutoRAI mogen organiseren. Vraag en aanbod bij elkaar brengen motiveert me en ik heb een grote passie voor auto’s. Ik heb twee jaar geleden mijn baan opgezegd en ben mijn eigen bedrijf begonnen om mensen enthousiast te krijgen voor elektrisch rijden. Vraag en aanbod moet nog steeds bij elkaar komen, maar beleving en ervaring wilde ik centraal stellen. Circuit Zandvoort is mijn achtertuin en ik was als een van de eersten op de hoogte over de komst van Formule 1. Met alle reuring daaromheen wist ik dat dit de plek was om mijn event te gaan hosten. De ervaring staat centraal, op die manier worden mensen gemakkelijk enthousiast. Met de juiste workshops van o.a. Vereniging Elektrisch Rijders, AutoWeek en Laadpas Top 10, gaan we de bezoekers alles leren over de overstap naar elektrisch rijden.

Bart: Kun je iets meer vertellen over je achtergrond en hoe lang jezelf elektrisch rijdt?

Maarten: Ik woon in Haarlem, met mijn vrouw Suzan en drie kids Sam Olivier, Siebe en hond Tirza. Sinds 2 jaar ben ik eigenaar van bedrijf ‘ Ervaar Elektrisch’, een evenementenbureau wat de EV Experience organiseert en Fully Charged LIVE Europe in oktober 2021 in de RAI in Amsterdam. Ik geloof erin dat we ons kunnen verplaatsen zonder dat het nodig is daarvoor fossiele brandstoffen op te offeren. Ik rij zelf twee jaar lang elektrisch en doe dit met Carsharing. Ik geloof er in, dat we met een stuk minder auto’s afkunnen, door gebruik te maken van elektrische deelconcepten. 

Bart: Uithoeveel verschillende elektrische auto’s kan een bezoeker kiezen voor een proefrit en wat mag hij of zij van een proefrit verwachten.

Maarten: We zijn tot op de dag van vandaag nog bezig met de laatste importeurs. Gelukkig zijn er ook een aantal leasemaatschappijen die allemaal verschillende auto’s meenemen. We hebben zo’n twintigtal verschillende EV’s klaar staan op het circuit. Bezoekers rijden twee rondes over het circuit en zijn dan weer terug in de pitbox.

Bart: Wat maakt deze eerste editie van de EV Experience zo bijzonder.

Maarten: Dit is het enige automotive event wat door mag gaan dit jaar! Sinds maart is de markt niet meer samen gekomen. We openen de garagedeuren en daardoor hebben we een openlucht evenement met een dak erboven. Circuit Zandvoort is net schitterend verbouwd en een prachtig decor om een beurs te organiseren. We gebruiken de nieuwe tunnel onder het lange rechte stuk als entree. Vanaf hier komt de bezoeker de paddock op waar we de pitboxen gebruiken als beursvloer van bijna 3000 m2! Automerken bouwen de pitboxen om tot pop up stores en vanuit de pitbox kan direct worden proefgereden. Op de paddock vind je de ‘ Last Mile Experience’ met e-bikes, steps, scooters en elektrische motoren

Bart: Waarom moeten mensen die geïnteresseerd zijn in elektrisch rijden naar de EV EXperience komen.

Maarten: We focussen niet op de massa, maar op mensen die binnen nu en een jaar de overstap willen maken naar elektrisch rijden. Deze bezoeker gaan we zo goed mogelijk informeren en verder helpen. Een goed en leuk begin om de juiste onafhankelijke informatie te vinden!

Bart: Wat wil je als afsluiting zeggen tegen de lezers van mijn blog, Elektrisch Rijden Ambassadeur.

Maarten: Laat je informeren, inspireren en sta open voor verandering! Op die manier kunnen we met elkaar de energietransitie in stroomversnelling brengen!

Bart: Dank je wel Maarten Pompen!